GRAD BANJALUKA

Univerzitetski, privredni, finansijski, politički i administrativni je centar Republike Srpske (jednog od dva entiteta u Bosni i Hercegovini) i sa oko 250.000 stanovnika, drugi po veličini grad u BiH. Banja Luka je smještena u kotlini, na nadmorskoj visini od 164 metra i na prelazu između Dinarskih planina na jugu i Panonskog bazena na sjeveru. Grad pripada srednjoevropskoj vremenskoj zoni (GMT+1) i ima umjereno-kontinentalnu klimu, sa preovladavajućim uticajima panonskog prostora. Srednja godišnja temperatura je 10,7 stepeni Celzijusa, srednja januarska 0,8, dok je srednja julska temperatura 21,3 stepena Celzijusa. Zbog velikog broja zelenih površina (parkova i aleja), Banja Luka nosi epitet „grad zelenila“. Nazivaju je i „gradom mladih, sporta i kulture“. Banja Luka je nekada bila snažan privredni centar sa razvijenom industrijskom strukturom, a posebno mašinskom, elektro, tekstilnom, prehrambenom i celuloznom. Protekla ratna zbivanja (1992.-1995. g.) i poslijeratna društvena tranzicija uslovili su propadanje većine industrijskih kapaciteta i tržišta. U poslijeratnom periodu Banja Luka se sve više otvara prema zemljama tržišne ekonomije, a svoju šansu vidi u razvoju trgovine, turizma, poljoprivrede i prehrambene industrije. Dan grada obilježava se 22. aprila, kada je Banja Luka u Drugom svjetskom ratu oslobođena od fašizma. Slava grada je Spasovdan.

You have control over the panel settings. You can change panel's height (currently 250px), width (100%), background color and panel's button text (open/close).

O nama

Teniski klub »Mladost« se nalazi u Parku »Mladen Stojanović« u Banjaluci. Posjeduje 13 teniskih terena (10 šljaka i 3 tvrda podloga –USOpen) . Centralni teren sa tribinama i jos dva terena imaju rasvjetu za noćno igranje. U zimskim uslovima radi se u balon-hali na tri terena.

Na čelu kluba su : direktor Milan Radaković i sekretar Lana Popović.

Stručni tim čine treneri : Vojin Šukalo, Siniša Simeunović, Buba Šukalo, Gorana Rudež, Andrej Bogojević, Ognjen Đurđević, Srđan Svjetlanović, Ozren Đurđević, Sergej Vasiljević, Aleksandar Marić, Ranko Komlenac.

Kada je osnovan?

1984.godine osnovana je teniska sekcija sportskog društva »Partizan« koja je 1986.godine prerasla u Teniski klub »Mladost«.

Uspjesi kluba:

  • 1999,2000 i 2001. organizator medjunarodnog prvenstva RS
  • 2001.. Održana promocija Challenger-a u Banskom dvoru, prvi profesionalni turnir u BiH
  • 2006. Domaćin Davis Cup-a, proglašen za sportski događaj
  • Challenger 2002. i 2013. sportski događaj Grada
  • Challenger 2013. priznanje RS
  • Organizator prve skole za linijske sudije.

 

 

NAPOMENA

Fusce pretium ultricies massa at vestibulum. Suspendisse aliquam diam eget est tincidunt egestas. Phasellus vulputate varius velit nec euismod. Aliquam tincidunt scelerisque ante ut venenatis. Nullam accumsan, tortor venenatis suscipit aliquam, lacus libero ultricies dolor, sit amet elementum augue mi a lectus. Quisque imperdiet ullamcorper tellus, at molestie nunc venenatis eu. Donec bibendum luctus sapien, ac egestas nisl mollis sed.

BANJALUKA CHALLENGER

automobile logo

Banja Luka Challenger je teniski turnir koji se od 2002. godine odrzava u Banja Luci, u Bosni i Hercegovini, na terenima TK Mladost. Događaj je dio ATP Challnger Tour-a i igra se na otvorenom zemljanom terenu.

KONTAKT

PARK MLADENA STOJANOVICA BB
78 000 BANJA LUKA
Bosnia and Herzegovina


E: mladost@inecco.net
T: (387) 51 323 150
F: (387) 51 301 572

Unesite pojam za pretragu…

car interiorLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...

df

This is a text widget that we put inside drop-down mega menu. You can type any text here or publish any widget(s).